אפס הפרדה או ביות מלא
top of page

אפס הפרדה או ביות- מה זה אומר?

את בהריון? מזל טוב!
בין אם חשבת כבר על תכנית הלידה שלך ובין אם לא, ניתן להניח שכבר שמעת את המונחים "אפס הפרדה" ו"ביות מלא/ חלקי".
אך האם את יודעת מה באמת הם אומרים?

במאמר זה ריכזתי את שלושת האופציות הקיימות לאחר הלידה, כי בעיני לפני קבלת ההחלטה חשוב לדעת מה כל אפשרות אומרת.

 

ביות חלקי- האם והתינוק נמצאים יחד במהלך היום ובלילה התינוק מועבר לתינוקייה. ישנה אפשרות להשאיר את התינוק בתינוקייה בשעות מסוימות ביום בהתאם לצרכי האם.

ביות מלא- לאחר הלידה התינוק מועבר לבדיקות וקליטה במחלקה, לרוב ההורה השני יכול ללוות אותו (חצי הפרדה). לאחר מכן האם והתינוק נמצאים יחד לאורך כל האשפוז, יום ולילה.

אפס הפרדה- האם והתינוק לא נפרדים כלל מהלידה. כל הבדיקות מבוצעות יחד עם האם. ישנה אפשרות למלווה לאורך האשפוז. אי הפרדה בין האם לתינוק לאחר הלידה חשובה לשני הצדדים. החלמת האם מהלידה, וייצור חלב מושפעים לטובה ממגע עור לעור עם התינוק. ישנם בתי חולים שפתוחים יותר לאופציה זו, ישנם בתי חולים עם מחלקה מיוחדת של אפס הפרדה וכאשר המחלקה מלאה קצת קשה יותר להשיג אופציה זו. אך חשוב לדת בכל מקרה שאף אחד לא יכול להכריח אתכן לעשות משהו בניגוד לרצונכן, ואם החלטתן שזו האופציה המתאימה תכריזו זאת עם ההגעה לבית החולים ודאגו שהמלווה יתמוך בכן מול הצוות הרפואי במידת הצורך.

חשוב לי לציין, שאין אופציה נכונה או לא נכונה. יש אך ורק את האופציה המתאימה לכן! אם אתן רוצות לנוח אחרי הלידה, אם אתן כאובות מידי ומרגישות שלא מסוגלות להתמודד עם התינוק בלילה זה לגמרי בסדר לבחור בביות חלקי. אם אתן תומכות באפס הפרדה וחשובות שזו הדרך המתאימה לכן, בואו מוכנות עם כל המידע ותדעו לעמוד על שלכן אם תידרשו.

 

לאחר שיש לך את המידע, שאת יודעת מה כל אפשרות אומרת, קל יותר לקבל החלטה מושכלת וכזו שתתאים לך ותינוקך. בסופו של דבר אין לתינוק אמא טובה יותר ממך!

 

מוזמנת לפנות אליי לשאלות והתייעצויות נוספות


 

bottom of page